Företaget

Stort engagemang i service, retrofit och balansering av turbogeneratorer

the-company

Generatorer är en del av oss
Generatorer har tillverkats i Västerås under mer än 130 år. Familjer, fabriker och företag har vuxit upp med kraftgenerering och präglats av den. Kunskapen och erfarenheten av generatorer lever vidare hos Fortum TGS – vi arbetar på frontlinjen av den tekniska utvecklingen.

Vi har ett nära samarbete med flera strategiska partners, bl. a globala turbinleverantörer och andra globala aktörer inom elkraft-segmentet, samt underleverantörer för vår tillverkning av turbogeneratorer och deras komponenter. Vi samarbetar också med andra företag för uppgradering av magnetiseringssystem. De står för konstruktion, installation och driftsättning. Vi utför diagnostik. Detta gäller både statiska och borstlösa magnetiseringssystem.

Lära känna dig och din generator
Ingen generator är den andra lik. Samma sak gäller anläggningsägarens behov. Vi börjar med att bedöma din generators historik och identifierar dina specifika behov. Vi ger dig sedan en helhetsbild och diskuterar bästa sätt att gå vidare. Vi håller dig fullt informerad om vad som behövs, vilken effekt det kommer att ha och hur mycket det kommer att kosta. Vårt mål är att ge service på site och med minsta möjliga störningar.

Vår arbetsfilosofi är enkel. Vi matchar vår erfarenhet och kunskap med dina speciella behov och genomför därefter de tekniska lösningarna som håller din generator i drift och producerar elektricitet.

Balansering och verkstad kompletterar vårt erbjudande
Vi har en öppen dialog och tar helhetsansvar för projektet från start till slut. Dessutom erbjuder vi en balanseringsanläggning för höghastighetsrotorer och en fullt utrustad verkstad för reparationer och omlindning av både rotorer och statorer.